Rannat

Monipuoliset rannat tarjoilevat jokaiselle jotakin..

Ghanan rannikko on täydellinen. Olipa kyseessä auringonotto, eksoottinen päiväretki tai hyvin ansaittu tauko, Ghanassa on ihanteellinen ranta juuri sinulle. Ghanaa on siunattu runsaasti kauniilla rannoilla joita riittää pitkin 540 km pituista rannikkoa. Suurin osa rannoista on koskemattomia ja monet rannat ovat täydellisiä paratiiseja.

ANKOBRA & AWANGAZULE

Ankobra ranta ja sen naapuri Awangazule ranta, läntisessä maakunnassa on erinomainen paikka niille jotka haluavat rentoutua siistillä, autiolla, palmujen reunustamalla rannalla. Nämä upeat rannat ovat vain tunnin ajomatkan päässä länteen Takoradista lähellä rannikkokaupunkia Aximia. Täällä vierailijat voivat löytää ja nauttia Ghanan piilossa olevien rantojen kauneudesta sekä tutustua nykyajan afrikkalaiseen elämään suurten kaupunkien ulkopuolella.

VALKOISET HIEKAT

White Sands Ranta on kaupungissa Gomoa Fetteh vain tunnin ajomatkan päässä länteen Accrasta. Tämä koskematon valkoinen ranta Atlantin valtamerellä tarjoaa vesiurheilua, kalastusta, baareja ja ravintoloita. White Sands Beach on yksi turvallisin ranta Ghanassa. Monille lomailijoille paikan vetonaula on White Sands Beach Club samalla kun sen rauhallinen yhteisö rannan ympärillä houkuttelee vain vähän julkisuutta ja on käytännössä koskematon.

BUSUA

Busuan ranta on 45 km länteen Takoradin satamakaupungista, läntisessä maakunnasssa. Tätä maileja pitkää luonnonhiekkarantaa, jonka leveä kultainen rantahiekka on kookospähkinöiden täplittämä, pidetään yhtenä kauneimpana Länsi-Afrikassa. Joka vuosi suuri määrä paikallisia, että turisteja suuntaa Busua:n nauttimaan sen miellyttävästä ilmapiiristä, rauhallisesta vedestä ja viileästä iltatuulesta. Pitkän rantapäivän aikana avautuu hyvä mahdollisuus maistaa paikallista hummeria.

PRINCESS TOWN

Hieman edempänä Busuasta länteen, rannikko tarjoilee vähemmän turisteja. Kaupunki sijaitsee merelle asti ulottuvan metsä alueen Cape Three Points Forest Reserve laidalla. Tämä kaunis alue mukaan lukien Prince Town, Pokesu ja Bokaso ovat parhaiten tunnettuja lähellä olevasta osittain kunnostetusta Fort Gross Friedtichsburgin linnakkeesta. Linnakkeen terassilla matkailija voi nauttia panoraama merenranta maisemasta. Princess Townin ranta on siisti ja koskematon, yksi parhaista. Tämä pieni, eristetty ranta on täydellinen pariskunnille tai ryhmille. Vaikka se on voittanut kansan suosion, se pysyy suurelti koskemattomana.

ELMINA

Elmina on yksi postikortti maisemallisin ranta Länsi-Afrikassa. Rannat ovat roskaamattomia, ilmaisia ja ilman kovaa musiikkia, joten kävijät voivat vain nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Palmujen varjossa voi ihastella näkymää St Georgen linnaan. Meri ei ole ihanteellinen uimiseen voimakkaiden aaltojen vuoksi, mutta siellä on hiekka-alueita isojen kivikkojen suojissa, joissa vierailijat voivat käydä pulahtamassa.

FETE

Vain tunnin ajomatka länteen Accra:sta on historiallinen rantakaupunki Fete. Mikä tekee paikasta niin vetovoimaisen matkailijoille on rinne joka jakaa rannan kahtia. Ranta on pääkaupungista lähin uimaranta jossa voi surfata. Lähistöltä löytyy pieni ei niin vierailtu Fort of Good Hope linnake, kalastajakylässä Senya Beraku.

COCOLOCO

Cocoloco ranta on lähellä Adan kaupunki, missä Volta-joki kohtaa Atlantin valtameren. Alue tarjoilee laajan hiekkarannan, uusia resortteja ja telttailu mahdollisuuden. Alue on merikilpikonnien suosiossa, mikä tekee siitä täydellisen kohteen myös luontoystäville, että rantaihmisille. Alueen muita ominaisuuksia ovat lukuisat kalastajat kanooteilla sekä suistolintujen suojelualue. Nungua rannan sanotaan olevan toiseksi suosituin Accran alueella.

ADA FOAH

Ada Foah ranta sijoittuu kauniin Volta joen suisto alueelle. Luontoystävät voivat ihailla merilintuja ja uhanalaisia ​​merikilpikonnia jotka käyttävät sitä pesintäalueina. Accran itäpuoleiset rannat ovat vähemmän turistien suosiossa joten mahdollisuus tavata paikallisia ja päästä tutuiksi heidän elämän tapoihin on suuremmat. Tämä rantakaupunki on keskus monelle vesiurheilulajille kuten vesihiihto, kalastus jne. Lähellä olevasta satamasta voi myös purjehtia.

Hyvä tietää…

UIMATURVALLISUUDESTA
Nauti Ghanan rantalomasta täysin turvallisesti. On suositeltavaa etsiä aina paikka, joka on suojassa pohjavirtauksilta. Toisin kuin Intian valtameri, Atlantti on arvaamaton ja voi olla vaarallinen niille joille sen voimakkuus on vieras.