ILMASTO

SÄÄ

Ghana on läpi vuoden matkustettava kohde sen tasaisen ilmaston ansiosta. Maan lämpötila vaihtelee hyvin vähän vuoden ympäri. Ilmasto on trooppinen ja se sijaitsee päiväntasaajan yläpuolella – sää on tyypilliseen tapaan kuuma ja kostea. Vettä sataa vuoden aikojen mukaan.

Sää on yleensä lämmin ja verrattain kuiva kaakkoisrannikolla, kuuma ja kostea lounaassa ja pohjoisessa kuuma ja kuiva. Useimmilla alueilla, lämpötilat ovat korkeimmat maaliskuussa ja alhaisimmat elokuussa.

Vuoden viilein aika on sadekausi, jolloin lämpötila on 23 – 31°C. Eteläisellä rannikkoalueella sadekaudet ovat huhtikuusta kesäkuuhun ja syyskuusta marraskuun puoliväliin. Keskialueella sateet ovat raskaampia ja kestävät pisimpään. Kuumemmassa ja kuivemmassa pohjoisessa on yksi sateinen kausi, se kestää huhtikuusta lokakuuhun.

Kuivat kuukaudet – ja helpoimmat ajat matkustaa Ghanassa – ovat marraskuusta maaliskuuhun sekä heinä- ja elokuussa. Kuivana kautena puhaltaa harmattan, jatkuva tuuli pohjoisesta, joka tuo mukanaan punaista saharan hiekkaa. Hiekka vähentää auringon tehoa ja siten viilentää.