Historia ja perintökohteet

Perintökohteet tuovat menneisyyden tähän päivään

On selvää jo saapumishetkestä lähtien että Ghana on maa jolla on rikas historia ja perintö. Jokaisella alueella on kiehtova tarina kerrottavana, niitä tukee paikallisten ihmisten tapa ylpeänä vaalia omaa kulttuuriaan ja juuriaan, kunnioittaen näin ollen heidän esi-isiään.

Ghana on ihanteellinen kohde historiasta kiinnostuneille – etenkin ne joita varhainen Länsi-Afrikkalainen historia kiehtoo – siellä on nimittäin merkittäviä kohteita ja muinaisia ​​rakenteita jotka on säilytetty tähän päivään asti. Ghanan historia ulottuu ajassa paljon pidemmälle taaksepäin kuin sen vuorovaikutus Euroopan kanssa. Maalla oli pitkä ja runsas historia ennen dramaattista orjankaupankäyntiä. Arkeologiset todistukset viittaavat että alue on ollut asutettu 1500 eKr lähtien. Maan nykyisistä etnisistä ryhmistä moni saapui kuitenkin alueelle 1200 jKr.

Orjakaupalla oli valtava vaikutus kansan historiaan. Ghanan rannikko on täynnä linnoja ja linnoituksia ne ovat rakentaneet britit, hollantilaiset, tanskalaiset, saksalaiset, portugalilaiset ja ruotsalaiset kauppiaat. Cape Coast ja Elmina linnat tarjoavat elävän kuvan 1400-luvun orjakaupasta. Täällä useiden vuosisatojen aikana maaherrat ja paikalliset Afrikkalaiset palvelijat asuivat ja työskentelivät. Näiden kohteiden varastoissa oli kultaa ja norsunluuta vientiin sekä afrikkalaisia ​​orjia tarkoitettu huutokaupattavaksi uuteen maailmaan.

Monet linnoitukset ja linnat ovat Unescon tunnustamia maailmanperintökohteita. Ainutlaatuisesti säilyneet rakennukset ovat magneetti kävijöille – moni ympäri maailmaa, ja myös Ghanalaiset itse, tulevat tutkimaan omaa historiaansa.

Ghanan historialliset maamerkit ovat avoinna turisteille ympäri vuoden, antaen tietoa maan kulttuurista ja elämäntavasta kävijöille.

Merkittävä jäännös on mudasta rakennettu Larabangan moskeija Pohjois-Ghanassa. Se on yksi vanhimmista moskeijoista Länsi Afrikassa, jonka juuret juontavat jo 1400-luvulta. Tämä harvinainen rakennus kunnostetaan vuosittain. Pohjoisesta löytyy myös Saharan tyylisiä moskeijoita, toinen muistutus maan rikkaasta perinnöstä.

Nalerigu kylässä on päällikkö Naa Jaringan rakennuttama puolustusseinä, suojellakseen Nalerigu kylää orjakauppiailta. Nyt osittain jo raunioituneen seinän sanotaan olleen rakennettu kivistä, mudasta, hunajasta ja maidosta.

MUSEOT JA PUISTOT

Pääkaupungissa Accrassa vierailijat voivat oppia siirtomaa-ajoista vierailemalla Kansallismuseossa joka avattiin vuonna 1957 osana Ghanan itsenäisyysjuhlia.

Accrassa on myös Kwame Nkrumah Mausoleumi ja muistomerkkipuisto, omistettu maan ensimmäiselle pääministerille ja presidentille. Muistomerkkipuisto on suosittu paikallisten ihmisten keskuudessa, kun taas mausoleumi on todistus Ghanan edistymisestä itsenäisyyden jälkeen.

Täydellinen lopetus päivälle pääkaupungissa vietetyn museo ja maamerkki kierroksen jälkeen on käydä kävelyllä siirtomaa-aikaisilla ja kalastajien asuttamissa Jamestownin ja Ushertownin kaupungin osissa.